A Komlóssy (Komlósy) család honlapja
név kezdőbetűje: (a több szempont szerinti keresést a kezdőbetűvel kell kezdeni)
ABCDEFGHIJKLMNÖOPRSTUVZ
keresőszó:

ág vagy töredék:
Komlóssy LászlóU054
foglalkozás : földbirtokos       lakóhely: Debrecen
született :~1820
ág :U - debreceni töredék nemzedékszám :1

 Debrecen város 1872. évi tisztújításán a"bizalmi férfiak" testületében vesz részt, mely a zálogos földek ügyében a birtokosokat képvisete.
Azonos lehet azzal a debreceni tanácsnokkal, aki 1847. jul. 7-én a debreceni tanács egy hajdúszoboszlóval történt határvita kivizsgálására kiküldött: " ...helyszíni vizsgálatra küldi Komlósi László tanácsnokot és a főkapitányt, Tikos István tisztiügyvédet, Kovács Lajos népszószólót és Csáthy Károly h. uradalmi ügyvéd urakat, hogy a „be jelentett tény iránt a hely színén mielőbb viszgálatot tevén, s a határvonalnak a Város ottani tanyákkal bíró polgárjai által ez ideig miként gyakorlott használatairól, maguknak alapos tudományt szerezvén, a törvény szerüleg bébizonyítható jogsértés halasztást nem szenvedhető orvosoltatást igénylendő voltához képest az uradalmi ügyvéd teendői eránt adjanak utasítást ..."
Származása  nem azonosított.

 Egy debreceni  Komlóssy(Komlósi) László 1849-ben a 101-es zászlóalj hadnagya, június végén beteget jelentett. [ Gáborjáni Szabó Botond: A szabadság szent igéi, A tiszántúli református egyházi vezetés és a Debreceni Kollégium 1848/49-ben]



 

Családfa részlet nézete :

Aki látja a tegnapot, az tudja, hogy a mát a holnap fogja követni. Csak aki tudja, hogy a mát őseinek köszönheti, az érti, hogy holnap a gyermekeinek ma lesz; és ez az ő jövője.