A Komlóssy (Komlósy) család honlapja
név kezdőbetűje: (a több szempont szerinti keresést a kezdőbetűvel kell kezdeni)
ABCDEFGHIJKLMNÖOPRSTUVZ
keresőszó:

ág vagy töredék:
Komlósy MáriaK069
      lakóhely: Nagytapolcsány
született :~1767 meghalt :1857.12.27 Nagytapolcsány
ág :K - tapolcsányi töredék

 

1858. december 27-én, 90 évesnek írt életkorában Radimeczky János özvegyeként halt meg.1811. április 11-én özv. Radimeczky János házasságot kötött özv. Komlóssy Máriával. Szinte bizonyosnak tűnik  az azonosság, azonban egy Radimeczky János  felesége Komlóssy Mária 1814-ben gyermeket szült - ami  halálozáskori feltételezett  életkora alapján 47 éves korában történt volna. A  korban a nagytapolcsányi Komlóssy, de különösen a Radimeczky család olyannyira kiterjedt volt, hogy az abszolút névazosság sem garantálja a személyek azonosságát , ha viszont azonosak, akkor Mária halálozáskori életkora legalább 5 évvel túlbecsült volt. A több János és Mária létét igazolja is, hogy egy 50 éves János 1853. augusztus 22-én meghalt - aki életkora alapján nem lehetett annak a Máriának a férje, aki 1814-ben gyermeket szült- ez a János és Mária pár évvel korábban kellett szülessen.

Azonosítása zavaros. Ha elfogadjuk az életkorát, akkor  Ferenc (K027)  testvére volt. Ugyanakkor ismerünk Komlósy Máriát (K058), aki Radimeczky János feleségeként 1814-ben szült. A két személy azonossága nehezen hihető.(A Radimeczky  család igen kiterjedt volt, azaz több  R. János léte minden további nélkül reálisan hihető- találtunk 1788-as születésűt is..)

 
Családfa részlet nézete :
Komlósy Mária
~1767 - 1857

Aki látja a tegnapot, az tudja, hogy a mát a holnap fogja követni. Csak aki tudja, hogy a mát őseinek köszönheti, az érti, hogy holnap a gyermekeinek ma lesz; és ez az ő jövője.